Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
20-08-2008

Eindelijk duidelijkheid over pensioen

Pensioenregelingen zijn ingewikkeld en zonder extra hulp is praktisch niemand in staat om even uit te rekenen wat de regeling in zijn of haar geval gaat opleveren op het moment van pensionering. Dat geldt eigenlijk al  voor de simpele situatie dat iemand bijna zijn hele leven bij dezelfde baas heeft gewerkt. Maar wie ook nog eens een paar keer van werkgever is geswitcht zal het overzicht volledig kwijt zijn. Met als gevolg, dat lang niet altijd even duidelijk is of pensioenaanvulling eigenlijk wel nodig is....   

Sinds kort is al deze onzekerheid voor een belangrijk deel opgelost want sinds 2007 bestaat het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Dat maakt de verschillende pensioenoverzichten voor de consument onderling goed vergelijkbaar. In het overzicht worden de uitkeringen bij pensionering, overlijden en arbeidsongeschiktheid  eenduidig gepresenteerd. 

Vanaf 1 januari 2008 moeten alle pensioenuitvoerders, organisaties die verantwoordelijk zijn voor de uitbetaling van pensioenen, wettelijk verplicht elk jaar een UPO verstrekken. Het nieuwe UPO overzicht dat u gaat ontvangen kan het bestaande overzicht vervangen, maar het kan ook als bijlage toegevoegd worden. 

Is dat UPO overzicht nu echt beter leesbaar en te begrijpen? Wij denken van wel! Een onderzoek door het NIPO onder een groot aantal consumenten wees dat uit. In vergelijking met het overzicht dat zij gewend waren kozen verreweg de meesten voor de nieuwe UPO opzet. Op dit moment is het nieuwe UPO overzicht bestemd voor de zogeheten ‘actieven’, mensen die nog werken bij de werkgever waar de pensioenregeling voor geldt. De zogeheten ‘slapers’, mensen die dus niet meer werken bij de werkgever, ontvangen ééns per vijf jaar een overzicht. Het is de bedoeling dat ook deze groep te zijner tijd op deze eenduidige manier wordt geïnformeerd over hun pensioenrechten.

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens