Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
20-03-2014

Dashboardcamera helpt bij schade

Nieuw fenomeen: de dahscam

U heeft ze wellicht op tv of YouTube voorbij zien komen: filmpjes van Russische autorijders die een ongeluk filmen vanuit de auto. Dat doen ze met een dashcam, een videocamera die op het dashboard kan worden geplaatst om door de voorruit of achterruit te filmen. Zo’n camera kan handig zijn bij het verhalen van schade. 

Voordeel voor de verzekerde
Maakt u een verkeersongeval mee? Dan kunnen de beelden van een dashcam helpen om de toedracht vast te stellen. Ze kunnen dienen als bewijsmateriaal om de schade te laten vergoeden door de tegenpartij.

Voordeel voor de tegenpartij
Maar deze beelden kunnen ook nadelig uitpakken. Bijvoorbeeld als de tegenpartij de beelden opvraagt die in de auto van de verzekerde zijn gemaakt. Als deze beelden in het voordeel spreken van de tegenpartij, zal uw eigen autoverzekeraar zijn schade moeten vergoeden. In het geval van een schuldschade zal dat betekenen, dat uw recht op korting-wegens-schadevrij-rijden wordt aangetast. 

Rechtsgeldigheid
Overigens is er soms onduidelijkheid over de rechtsgeldigheid van de beelden. De waardering van de bewijskracht van de video is uiteindelijk aan de rechter. Daarbij geldt wel dat videobeelden over het algemeen sterke bewijskracht hebben.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens