Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
13-03-2015

Woekerpolis. De verzekeraars blijven draaien

Ondanks dat de hele affaire zich nu al jaren voortsleept blijken de verzekeraars nog steeds niet echt bereid te zijn dit met snelle oplossingen achter zich te brengen. Uit een door de verzekeraars ingesteld 'onafhankelijk'onderzoek blijkt, dat het woekerdossier niet zodanig ernstig is, dat het verzekeraars naar de rand van de afgrond zou brengen. Een mens zou zich kunnen afvragen waarom de verzekeraars dan niet voor een snelle afwikkeling kiezen. 

Geen landelijke snelle oplossing
In het rapport toont de commissie zich geen voorstander van een alles omvattende landelijke oplossing. Volgens de commissie kunnen verzekeraars dergelijke claimrisico's onderbrengen bij internationale verzekeraars. Daarbij wordt echter volledig voorbij gegaan aan het feit, dat verzekeraars alleen 'onzekere voorvallen' verzekeren. En de schade die de Nederlandse verzekeraars met de woekerpolissen hebben aangericht kan nauwelijks nog een onzekere gebeurtenis genoemd worden. Niet alleen lijkt het uiterst onwaarschijnlijk, dat internationale verzekeraars Nederlandse consumenten zullen schadeloos stellen voor de schandelijke praktijken van de (meeste) Nederlandse levensverzekeraars, het is opmerkelijk dat de Nederlndse verzekeraars daarin reden vinden de afwikkeling opnieuw uit te stellen.

Waardeloos
Er zijn inmiddels heel wat groepen die namens consumenten tegen de verzekeraars procederen. En zonder uitzondering bestempelen ze het onderzoek als waardeloos. 
Adriaan de Gier, advocaat: 'waardeloos'
Bart Combée, directeur consumentenbond: 'Eenzijdig en onevenwichtig. Het dient overduidelijk alleen het belang van de verzekeraars. Het kan de prullenbak in'.
Pieter Leijsen, claimstichting Woekerpolisproces: 'De commissie is uitsluitend te rade gegaan bij de verzekeraars en heeft geen enkele claimstichting gehoord'.
Ab Flipse, Woekerpolis.nl: 'De commissie schoffeert gedupeerde woekerpolisbezitters'
René Graafsma, Claimexperts: 'Bedriegelijk en misleidend. Zoals een woekerpolis'.  

'Tevreden'
Het Verbond van Verzekeraars blijkt overigens wel tevreden te zijn met het rapport, al zal dat niemand verbazen. De organisatie vindt een branchebrede aanpak niet 'voor de hand liggen'. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens