Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
11-06-2015

Levenstestament steeds belangrijker!

Het algemeen testament is een bij vrijwel iedereen bekend document, waarin allerlei afspraken kunnen worden vastgelegd, die te maken hebben met overlijden.  En het misverstand, dat dit uitsluitend 'nodig' is voor vermogende mensen, is zo langzamerhand wel weggenomen. Denk alleen maar aan het regelen van voogdij.
Vandaar ook, dat het eigenlijk voor iedereen van belang is daar eens serieus naar te kijken. Zeker wanneer er kinderen zijn.

Minder bekend is het levenstestament.

Ook daarin kunnen allerlei afspraken en wensen worden vastgelegd. Maar dan voor de situatie dat iemand bij leven niet meer in staat is zelf zijn beslissingen te nemen. Alleen bestaan op dat terrein helaas nog wel de nodige misverstanden.

Dementie

levenstestamentEen van die misverstanden is, dat een levenstestament (ook wel algemene volmacht genoemd) uitsluitend zijn nut zou bewijzen in de gevallen dat van dementie sprake zou zijn. Er zijn immers heel wat meer omstandigheden denkbaar waarbij iemand niet meer in staat is zijn wil en wensen duidelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarbij iemand door een verkeersongeluk in coma zou raken.
Niet voor niets dat een levenstestament wel meer en meer ingeburgerd begint te raken.

Met een levenstestament geeft u aan wie namens u de beslissingen moet nemen wanneer u dat zelf niet meer kunt. Maar belangrijker is, dat u daarin tevens kunt opnemen over welke beslissingen u op dit moment zelf al een mening hebt. Uw 'gevolmachtigde' zal daar dan rekening mee moeten houden.

Zo kan in een levenstestament opgenomen worden wat uw eventuele wensen zijn met betrekking tot de medische behandelingen die u wel of juist niet wilt ondergaan, wat er moet gebeuren met uw huis, inboedel en vermogen als u blijvend in een verpleeghuis wordt opgenomen en wat u wilt dat er gebeurt met het wel of niet actief houden van uw sociale media. Aan het levenstestament kunt u ook een persoonlijk memorandum toevoegen  met belangrijke informatie voor de door u gekozen gevolmachtigde.

Niet aan leeftijd gebonden

Een levenstestament is niet aan leeftijd is gebonden. Ook mensen die nog jong zijn kunnen in de situatie komen dat ze zelf geen beslissingen meer kunnen nemen. Voor een levenstestament kunt u bij een notaris terecht.
Maar natuurlijk kunt u uw vragen ook op ons afvuren.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens