Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
26-01-2017

Is pensioen nou echt zo onbelangrijk?

Veel Nederlanders krijgen al grijze haren bij het woord alleen al:"pensioen." Want de vraag is natuurlijk wel of er 'straks' voldoende geld is om financieel gewoon door te kunnen gaan met leven. 

De pensioenverzekeraars doen eigenlijk niets anders dan er constant maar op hameren dat pensioen zo belangrijk is. Logisch. Pensioenverzekeraars moeten er van leven. Maar of dat nou de methode is?

Want Nederlanders beseffen verdraaide goed, dat voor een onbezorgde oude dag gespaard moet worden. Maar hoe meer overheid en pensioensector er op blijven aandringen er toch vooral bijtijds mee te beginnen, hoe meer we de neiging lijken te hebben dat voor ons uit te schuiven. 

Lekker belangrijk

De bekende psycholoog Job Krijnen beweerde onlangs dat je een Nederlander eigenlijk moet vertellen dat pensioen volstrekt onbelangrijk is. Dat zou meer helpen, dan iedere keer weer de aandacht te vestigen op het belang ervan. Want al die aandacht zorgt alleen maar voor uitstelgedrag: 'Ik zal er morgen wel een keer naar kijken'. 

En wanneer we eenmaal aan het uitstellen zijn geslagen, gaan we daar volgens Krijnen vrolijk mee door. Met als gevolg dat hele horden Nederlanders straks forse tekorten kunnen verwachten. 1 op de 5 krijgt straks zelfs minder binnen dan nodig is om de minimale behoeftes ingevuld te kunnen krijgen.
Vooral veel zelfstandigen en gescheiden mensen moeten straks op een houtje bijten.
Ergens weten we het wel. En toch doen we het niet. 

Het probleem van een 'goed pensioen' lijkt volgens Krijnen daarom meer te zitten in de vraag hoe we dat dan moeten regelen. We weten dat het nodig is, maar we willen er liever niet te lang bij stil moeten staan. 'Even regelen en dan klaar'. En dan graag het liefste zo eenvoudig mogelijk. 

Daarom:

Wanneer uw financiële toekomst u wel ter harte gaat, gaan wij er graag een keer met u over in gesprek. Laten we beginnen met eerst wat duidelijkheid te scheppen. Waar kunt u straks op rekenen? Hoe staan uw nabestaanden er voor mocht u eerder overlijden? En welke 'gaten' vallen er eventueel? En vooral wanneer en waar? We gaan er graag 'even' met u bij stil staan. En dan mag u ook van ons verwachten dat wij met heldere oplossingen komen.

Vrolijke onderwerpen? Absoluut niet. Veel berekeningen die we maken zijn soms zelfs ronduit confronterend. Maar wel duidelijk. 
Bovendien, wat is het alternatief? 

 

 

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens