Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
09-02-2017

Steeds meer aanspraak op rechtsbijstand

Onderzoek laat zien, dat er steeds vaker een beroep wordt gedaan op rechtsbijstandverzekeringen. De stijging is zelfs fors. Alleen al in 2016 is er bijna 3.000 keer vaker verzocht om hulp.

Een rechtsbijstandverzekering gebruik je wanneer je betrokken dreigt te raken bij een juridisch geschil. En dat lijkt dus steeds vaker voor te komen.
Ook vragen over de meest geschikte juridische aanpak in een bepaald geval worden vaak bij de rechtsbijstandsverzekeraar neergelegd.
Jouw buurman wil een verbouwing doorvoeren waar jij last van zou kunnen krijgen, jouw werkgever overweegt het personeelsbestand in te krimpen, je overweegt de aanschaf van een bestaande woning uit een erfenis, zo maar wat voorbeelden van 'nog niet bestaande problemen' waar je je wel voor wil indekken. 

Vooral meer geschillen rondom het kopen en verkopen van een huis

Zo meldt de verzekeraar Achmea dat het aantal meldingen rondom koop en verkoop van een huis met meer dan twintig procent is gestegen. Ook logisch, want er worden nu ook weer meer huizen verkocht in vergelijking met één jaar geleden.
Bij verborgen gebreken kun jij je natuurlijk neerleggen bij het feit dat je benadeeld bent, maar je kunt ook besluiten het aan te vechten. Probleem is, dat aan het procederen vaak hoge kosten zitten. En wie daarvoor verzekerd is zal dan ook eerder kiezen voor het aangaan van het gevecht.

Je kunt ook rechtshulp nodig hebben door een ander

Misschien ben jij zelf niet zo dat je anderen aanklaagt bij een geschil, maar het kan ook omgekeerd. Als de buurman een advocaat inschakelt omdat hij vindt dat jij jouw schuurtje verkeerd hebt geplaatst, ben je blij dat je een rechtsbijstandverzekering hebt. En zo zijn er natuurlijk heel wat meer voorbeelden te bedenken waarin juridische steun plezierig is. 

Kun je zonder een rechtsbijstandverzekering?

Natuurlijk kunnen zo maar tientallen jaren voorbij gaan zonder dat je van een rechtsbijstandverzekering gebruik gaat maken. Maar de vraag is, net als met iedere verzekering, of je in staat bent zelf de kosten te betalen wanneer 'het zich voor doet'. Wat dat betreft is het goed te weten dat het minimum tarief voor 1 uur advocaathulp vaak al boven de €200.-- ligt. En een eenvoudige juridische procedure al snel tientallen uren vergt. 

Iets om rekening mee te houden?

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens