Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
20-02-2017

Wintersport?

Tijdens de voorjaarsvakantie / carnavalsvakantie gaan veel mensen op reis. Een groot deel daarvan (400.000) gaat naar de wintersport. En de vraag is of en welke verzekering daarbij hoort.

Om te beginnen is het een heel groot misverstand, dat de eigen zorgverzekering alle medische kosten wel zal vergoeden. Dat is beslist niet waar!
In de eerste plaats betaalt de Nederlandse zorgverzekering over het algemeen nooit meer dan wat een behandeling in Nederland gekost zou hebben. Wie dan met een helikopter van de piste afgehaald moet worden, om vervolgens met een gipsvlucht naar Nederland gebracht te worden, loopt dan wel tegen forse begrotingsproblemen aan.  

Maar los daarvan kan het verstandig zijn vooraf goed na te gaan wat je precies op vakantie gaat doen. En daar dan de reisverzekering op aan te passen.

Heb je meer vakanties gepland dit jaar?
Kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Dat is vaak goedkoper. We rekenen het verschil graag even voor je uit.

Ga je nooit buiten Europa op vakantie?
Bij veel reisverzekeringen is werelddekking duurder dan Europadekking. De dekking dan beperken tot alleen binnen Europa kan dan voordeliger zijn. Maar let op. Er is dan ook alleen dekking binnen Europa. Vaak aangevuld met dekking in de landen rondom de Middellandse Zee. Maar een weekendje New York is dan dus echt niet verzekerd. De dekking beperken tot 'alleen binnen Europa' is dan ook alleen verantwoord wanneer je echt helemaal zeker weet dat je nooit Europa uit zult gaan. 

Ga je met de auto?
Kijk dan eerst even of de bestaande autoverzekering ook dekking kent voor ‘vervangend vervoer’. En of er ook ‘hulp onderweg’ meeverzekerd is. Is dat niet zo, vul de reisverzekering dan aan met automobilistenhulp en vervangend vervoer.

Ga je om zakelijke redenen naar buitenland?
Hou er dan rekening mee, dat een 'gewone' reisverzekering dan geen dekking geeft. Ook een doorlopende reisverzekering niet. Daar zijn heel andere polissen voor. 

Bagage
Maak je je zorgen over verlies of beschadiging van je reisbagage, hou er dan rekening mee, dat de bagagedekking van de meeste reisverzekeringen maar een heel beperkte dekking kennen. Niet alleen kennen ze geen ‘nieuwwaarde’-regeling (totaalverlies wordt eigenlijk altijd o.b.v. dagwaarde vergoed), voor veel onderwerpen geldt bovendien maar een heel beperkt maximum. Daarnaast wordt daar doorgaans ook nog eens een eigen risico op in mindering gebracht. Riant is die dekking dus zeker niet!

Ga je naar de wintersport?
Vul de reisverzekering dan zeker aan met ‘medische kosten’. De Nederlandse zorgverzekering betaalt in het buitenland doorgaans niet meer dan wat een buitenlandse behandeling in Nederland gekost zou hebben. Er zijn overigens zorgverzekeringen die in buitenland 2 x het Nederlandse maximum vergoeden. Dat klinkt veilig, maar is het niet. Want ook 2 x het Nederlandse maximum kan onvoldoende zijn.

Ga je wel eens off-piste skiën?
Hou er dan rekening mee, dat dit risico vrijwel altijd is uitgesloten van de dekking! Zelfs met een ervaren instructeur erbij. Voor verzekeraars is dat een te groot risico om van je over te kunnen nemen.

Kortom
Voor vrijwel iedereen betekent vakantie ´even heerlijk genieten´. En dus, gewoon doen.
Maar laat het ons wel even weten. Dan zorgen wij direct voor voldoende rugdekking. 

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens