Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
14-03-2017

Hypotheek aflossen met pensioengeld?

Op het gebied van wonen hebben de politieke partijen uiteenlopende plannen. Maar wat willen de kiezers eigenlijk op dat terrein: ze willen hun hypotheek aflossen met pensioengeld.

Brancheorganisatie VBO heeft een kieswijzer onder de naam KiesWijzerWonen online gezet. De kieswijzer richtte zich met name op standpunten gericht op de huizenmarkt in het algemeen, met de focus op koophuizen.
En natuurlijk gaan kiezers hun stem natuurlijk niet alleen richten op de plannen rondom de hypotheekrenteaftrek en de startersfaciliteiten, maar de uitkomsten laten wel goed zien hoe er wordt gedacht. 

Landelijke starterslening en geen overdrachtsbelasting

Met de uitkomsten van deze kieswijzer kan inzichtelijk gemaakt worden wat de kiezer wil. De politieke partijen hebben hier natuurlijk niets meer aan, want hun plannen liggen al vast. Maar het geeft wel interessante inzichten.
Zo moet volgens 74 procent van de ondervraagden de overdrachtsbelasting afgeschaft worden. Verder bestaat nog steeds een grote voorkeur voor de starterslening, waarmee sommige gemeentes geld beschikbaar stellen om ook 'dat laatste beetje ontbrekende financiering' nog mogelijk te maken. Ongeveer 76 procent wil zelfs een landelijke starterslening.

Pensioen opofferen voor het aflossen van de hypotheek?

Volgens 65 procent van de respondenten moet het mogelijk worden om pensioengeld in te zetten voor het aflossen van de hypotheek. Want veel huiseigenaren blijken na hun pensioen nog steeds met een hypotheekschuld te zitten. Wat natuurlijk mede is veroorzaakt door het feit, dat veel hypotheken, die voor 2013 werden afgesloten, (deels) aflossingsvrij werden gehouden. Door het gespaarde pensioenkapitaal te gebruiken om de hypotheek (eerder) mee af te lossen verlaag je weliswaar de maandlasten, maar je verlaagt er ook het pensioeninkomen mee. En dan is het nog maar de vraag wat het meeste oplevert. 

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens