Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
27-03-2017

Opzettelijke botsing voor het geld

Duizenden aanrijdingen per jaar worden mogelijk expres veroorzaakt door autobendes met het doel verzekeringsgeld op te strijken. Vaak gebeurt dat met auto's waar al schade aan zit.

Die informatie komt van het 'Verzekeringsbureau Bestrijding Voertuigcriminaliteit'. 
'Het is een vorm van criminaliteit waar we maar heel moeilijk de vinger achter kunnen krijgen. Maar duidelijk is dat het aantal fraudegevallen ook het afgelopen jaar weer fors is gestegen. En dan zien we nog maar het topje van de ijsberg', stelt het bureau.

Nepschades

Bij dit soort schades wordt door een auto een aanrijding geforceerd door ineens op de rem te trappen waardoor een andere auto achterop klapt. Dat hierbij ook de auto die achterop rijdt wordt beschadigd vinden de bendes minder van belang. Hen gaat het erom de schade aan de achterkant van hun auto te claimen. En liefst meerdere keren. Want na de botsing wordt de beschadigde auto weer snel opnieuw ingezet bij een volgend geval van 'achterop rijden'. 
Vervolgens wordt bij de verzekeraar van de achteroprijdende auto een al dan niet opgeschroefde claim ingediend voor (vermeende) materiële en/of letselschade, zoals een whiplash. 

Intimidatiepraktijken onderweg

Opvallend is dat de bendes daarbij nogal eens intimiderend te werk gaan en soms ook proberen de 'schadeveroorzaker' te dwingen de schade direct zelf te betalen. Er zijn zelfs voorbeelden van 'cash for crash' bekend waarbij de criminelen met de betrokken automobilist naar de dichtstbijzijnde pinautomaat rijden om de door hem veroorzaakte schade onmiddellijk af te rekenen.

Mocht u bij een dergelijk schadegeval betrokken raken:

  1. probeer dan direct te noteren wat het weggedrag van tegenpartij was
  2. noteer namen en kentekengegevens
  3. maak foto'. Vooral ook van de schade aan de auto van tegenpartij.
  4. schakel bij dit soort aanrijdingen direct de politie in
  5. zeker wanneer u het gevoel hebt bedreigd te worden.

Extra vervelend

Het feit, dat de achteroprijdende auto een claim moet doen op de eigen autopolis om de schade aan de auto van de tegenpartij te vergoeden en mogelijk ook nog de eigen schade zorgt hoe dan ook voor no-claimverlies. Plus een verlies van een 'eigen risico' en vaak ook nog eens een waardedaling van de eigen auto. 
Reden temeer om juist bij dit soort schades snel met ons te overleggen.

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens