Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
28-03-2017

Netto meer overhouden? Het is vaak zo makkelijk

Bij veel mensen zijn de maandelijkse incasso's zo vanzelfsprekend, dat ze er niet meer naar omkijken. Het geldt voor energie, telefoonabonnementen, hypotheeklasten, voorbeelden te over. En dan blijkt dat veel mensen er in praktijk inderdaad helemaal niet meer naar omkijken. Maar niet omkijken naar de maandelijkse incasso’s kan per saldo veel geld kosten. Besparen is vaak niet eens zo moeilijk.

Waarschijnlijk worden de vaste lasten maandelijks automatisch afgeschreven. Dit is inderdaad handig en je kunt geen rekening meer over het hoofd zien. Maar het gevaar is dat er niet meer naar omgekeken wordt en ongemerkt teveel wordt betaald aan vaste lasten. 

Hoe zit het bijvoorbeeld met het abonnement voor de mobiele telefoon?

Loopt het abonnement al langer dan twee jaren? Dan kan het al voordelig worden bij de provider naar de alternatieve mogelijkheden te vragen. Denk aan een internetbundel die niet of nauwelijks wordt gebruikt.
Providers hebben ook vaak acties waar gebruik gemaakt kan worden. En dan kan het omzetten van het abonnement zomaar betekenen, dat dezelfde hoeveelheid belminuten en mb’s afgenomen kunnen worden, maar dan tegen een lager maandtarief. 
Ook wanneer de nieuwe contractperiode niet perse vergezeld hoeft te gaan van een nieuwe telefoon, kan de provider vaak een extra korting verlenen. Iets om over na te denken.

Hou de verzekeringen up to date

Verzekeringen worden afgesloten op basis van de behoefte van dat moment. Door veranderingen in het persoonlijke leven moeten verzekeringen mee veranderen. Denk daarbij aan verandering in de gezinssamenstelling. Maar denk ook aan verandering van werkgever. Want de ene pensioenregeling is nu eenmaal uitgebreider dan de andere. En hoe uitgebreider dat soort regelingen zijn, hoe groter de kans wordt dat de privé afgesloten verzekeringen daar op aangepast kunnen worden.
En wat te denken van een auto-op-leeftijd die nog steeds All-risks is verzekerd. De dekking terug brengen tot WA-extra kan vaak fors schelen. Zelfs het wisselen van verzekeraar kan soms al interessant zijn. Laat het ons even weten en wij gaan graag met u meedenken.

Zeg de sportschool waar je toch niet heen gaat gewoon op

Bekijk alle vaste lasten eens via internetbankieren. Grote kans dat er incasso’s bij staan van abonnementen waar geen dienstverlening meer tegenover staat. Het kan gaan om een sportschool, maar denk bijvoorbeeld ook aan tijdschriften of een pechhulp service voor een auto die niet meer in bezit is. Ook dat zijn periodiek terugkerende kosten waar soms eenvoudig en vooral verantwoord op bespaard kan worden. 

Kan de energierekening omlaag?

Trouw blijven aan de energiemaatschappij? Bij veel Nederlanders is dat vanzelfsprekend. Maar of dat logisch is? Pak de laatste jaarafrekening er eens bij en bel met een ander energiebedrijf. Andere energiebedrijven verstrekken vaak hoge kortingen om een nieuwe klant binnen te krijgen. Vaak vervalt die korting na 2 jaren weer. Maar dan zal een andere energieleverancier ongetwijfeld wel weer een interessant aanbod willen doen. 

Kan de hypotheek goedkoper?

De hypotheekrente staat op dit moment historisch laag. Is de huidige contractrente nog steeds meer dan 4 of 5 procent? Dan kan het oversluiten van de hypotheek, of het openbreken van de huidige rentevaste periode, lonend zijn. In veel gevallen is dan wel een boeterente verschuldigd, maar dat wil nog niet zeggen dat het niet uit kan.

Breng eens in kaart wat er periodiek wordt afgeschreven. Grote kans dat er rigoureus kan worden geschrapt. 
En hoe makkelijk kan het zijn? Even bellen of mailen. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens