Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345
06-03-2020

Zelf een hypotheek afsluiten of gaan voor advies?

Een hypotheek is een adviesproduct. Toch kun je tegen lage kosten online een hypotheek afsluiten. Waarom is dat niet verstandig?

Tot 2013 werd de beloning voor het werk van de hypotheekadviseur verwerkt in de hypotheek en de gekoppelde verzekeringen. Tegenwoordig moeten de kosten transparant zijn. Dus is ervoor gekozen om de provisie voor de adviseur uit het product te sleutelen. De hoogte van de kosten is hierdoor inzichtelijk. Je krijgt nu een rekening van de hypotheekadviseur. Je kunt geld besparen door online een hypotheek af te sluiten, maar een goed onderbouwd advies maakt het verschil.

Zijn de hypotheeklasten dan ook nog betaalbaar? ​

 

Een hypotheek kiezen is meer dan hypotheekrentes vergelijken

De laagste hypotheekrente voor een bepaalde rentevaste periode is zo gevonden, maar daarmee heb je waarschijnlijk nog niet de voor jou beste hypotheek. Bij het afsluiten van een hypotheek moet je ook rekening houden met wat er de komende dertig jaar kan gebeuren. Eén van de huiseigenaren kan arbeidsongeschikt raken of zijn of haar baan verliezen. Zijn de hypotheeklasten dan ook nog betaalbaar? Of nog erger, één van de huiseigenaren overlijdt. De betaalbaarheid van de hypotheeklasten gedurende de volledige looptijd weegt mee bij het afsluiten van een hypotheek.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een hypotheek?

Dat is een niet makkelijk te beantwoorden vraag. Het antwoord op deze vraag maakt de hypotheek namelijk een adviesproduct. Er moet met veel zaken rekening worden gehouden. De antwoorden verschillen ook per persoon. Heb jij bijvoorbeeld de wens om vanaf jouw 62e minder te gaan werken? Hier moet bij het afsluiten van de hypotheek al rekening mee worden gehouden. De hypotheeklasten zijn de duurste vaste last, dus ga niet over één nacht ijs.

Waarin kunnen hypotheken verschillen?

Het is een lening waar je een huis mee koopt, maar de voorwaarden kunnen het verschil maken. Kun je bijvoorbeeld de hypotheek tussentijds gratis aanpassen? Mag je extra aflossen? Is de hypotheek mee te verhuizen naar een ander huis? Dit soort zaken kunnen gedurende de looptijd van de hypotheek een groot verschil maken. De verzekeringen naast de hypotheek kunnen ook belangrijk worden. Denk bijvoorbeeld aan een overlijdensrisicoverzekering of een woonlastenverzekering. Bij veranderingen in jouw leven moeten de maandlasten ook betaalbaar blijven.

Het klinkt natuurlijk fantastisch om honderden euro’s te besparen op de advies- en bemiddelingskosten. Maar een goed advies verdien je weer terug gedurende de looptijd van een hypotheek. Je wilt natuurlijk besparen, maar doe dat wel op de juiste dingen.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens