Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Wat krijg je uitgekeerd na een inbraak?

Je kunt schade door inbraak vorderen op de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Wanneer kan dat?

Je kunt jouw spullen verzekeren tegen inbraak en diefstal. Wanneer keert de verzekeraar uit bij inbraak in jouw huis of in de auto? 

Inbraak en diefstal zijn gevaren waar je jouw huis, de inboedel en jouw auto tegen kunt verzekeren. Voor het huis bestaat de schade bij diefstal hoofdzakelijk uit schade door het forceren van ramen en deuren. Voor de inboedelverzekering zorgen de verdwenen spullen voor de grootste schadepost. En voor de autoverzekering de gestolen auto. Wat keert de verzekeraar in de verschillende situaties uit?

Hoe is jouw inboedel verzekerd tegen inbraak?

Bij schade door inbraak wordt de veroorzaakte schade uitgekeerd door de verzekeraar. De schade aan het huis zelf kun je claimen op de opstalverzekering. Huurders van een huis kunnen deze schadeclaim neerleggen bij de verhuurder. Spullen die niet vastgenageld zitten aan het huis vorder je op de inboedelverzekering. Het gaat om spullen die gestolen of vernield zijn. De dekking in de meeste polissen zijn ruim op dit gebied. Vaak hoeft er geen sprake te zijn van braaksporen. Ook bij insluiping (bijvoorbeeld via een open slaapkamerraam) biedt de verzekeraar meestal dekking, maar dat moet wel uit de polisvoorwaarden blijken.

Voor geld, verzamelingen en andere waardevolle spullen heeft de inboedelverzekering een beperking in de voorwaarden opgenomen. Bijvoorbeeld een muntenverzameling met een waarde van 50.000 euro verzeker je apart.

Wat kun je bij inbraak vorderen op de opstalverzekering? 

Bij een inbraak is het huis zelf vaak ook flink beschadigd. Ook met kwalitatief goed hang- en sluitwerk kunnen inbrekers nog steeds binnenkomen. Betere sloten zorgen juist voor een hoger schadebedrag aan deuren en ramen. Deze kosten draagt de verzekeraar waar de opstalverzekering loopt. Ook als het een niet succesvolle poging tot inbraak is. Beschadigingen aan onderdelen van het huis vallen ook onder de opstalverzekering. Het gaat om bezittingen die doordat ze vastzitten onderdeel uitmaken van het huis. Bijvoorbeeld de keuken, ingebouwde kasten en vaak ook kapotte ramen.

Wanneer is inbraak in de auto verzekerd?

Afhankelijk van de gekozen verzekeringsvorm van de autoverzekering is ook inbraak in de auto of diefstal van de auto verzekerd. Met de WA autoverzekering krijg je deze schade niet uitgekeerd, maar met de WA + volledig casco of de WA + beperkt casco wel. Voor de diefstal van spullen uit de auto is de dekking in de autoverzekering vaak maar beperkt tot spullen die tot de auto behoren, zoals een ingebouwde navigatie. De inboedelverzekering geeft ook maar een beperkte dekking voor spullen gestolen uit de auto. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 08-07-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.