Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
15-09-2014

Reisverzekering? Gewoon doen!

Over de vraag of een reisverzekering nu wel of niet nodig is bestaan helaas tal van misverstanden. 
Natuurlijk staat het iedereen vrij te besluiten zonder een dergelijke 'rugdekking' op vakantie te gaan. Maar een aantal recente voorbeelden willen we u toch niet onthouden.

Bootovertocht

Tijdens een overtocht van het ene Indonesische eiland naar het andere komt de boot helaas tot zinken. Een van de passagiers weet zich gedurende heel wat uren in het water in leven te houden en wordt uiteindelijk gered en direct naar een ziekenhuis gebracht. De declaratie van dat ziekenhuis overstijgt de normale kosten van Nederlands ziekenhuisbezoek in zeer ruime mate met enige duizenden euro's. Kosten die op de reisverzekering konden worden verhaald.

Waterpokken

De dochter van een door Griekenland reizend echtpaar kreeg onverwachts in Griekenland waterpokken. Vanwege het besmettingsgevaar werd het meisje verboden het vliegtuig in te gaan. Voor de betrokken ouders was dat reden hun vrijwillige reis door Griekenland te verlengen met een noodgedwongen extra verblijf van enkele dagen. Kosten ruim € 2000.-- De reisverzekering was er goed voor.

Overlijden

De vader van een reiziger kreeg in buitenland het buitengewoon onprettige telefoontje, dat het met de gezondheid van zijn vader erg slecht ging. Reden voor hem om direct terug naar Nederland te willen. Zijn eigen pogingen strandden. De reisverzekeraar bleek over eigen kanalen te beschikken. En de reiziger was luttele uren later op weg naar Nederland. Ook de kosten van de vliegreis werden vergoed.

Bagage komt niet aan

Een echtpaar boekt een georganiseerde rondreis door Italië. Bij aankomst blijkt de koffer verdwenen te zijn. Ook de volgende dag komt de koffer niet aan. Vervelend, want nu moeten allerlei zaken opnieuw in het buitenland worden aangeschaft. De reisverzekering biedt hulp.

Een reisverzekering zal echt niet in alle gevallen hulp kunnen bieden. Maar in veel gevallen wel. Zeker wanneer het om omvangrijke bedragen kan gaan. Ons advies is, wanneer u naar het buitenland gaat, bel ons dan even. Wij zorgen ervoor dat u dan niet onverzekerd op vakantie gaat.

Doen. En echt niet alleen tijdens de wintersport. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens