Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Kennis maken

Vul uw gegevens in en wij nemen spoedig contact op
11-05-2017

Kind op kamers- waar moet je aan denken?

Zodra een kind op kamers gaat staat hij of zij op eigen benen, maar waar moet je, financieel gezien, dan om denken?

Kinderen die op kamers gaan zijn nog beperkt meeverzekerd op de verzekeringen van de ouders, maar dat geldt zeker niet voor alle risico’s. We laten graag zien waar even echt op gelet moet worden. 

Inboedelverzekering – Ook als hij of zij weinig van waarde heeft

Er wordt weleens getwijfeld over de noodzaak van een inboedelverzekering voor een uitwonend kind. Vaak bestaat de inboedel uit tweedehands spullen met per stuk maar een geringe waarde. Toch maken veel kleine bedragen ook een groot bedrag. Om alle spullen te vervangen zit je al gauw op 10.000 tot 20.000 euro of zelfs nog veel meer. Daar komt nog bij dat studenten gemiddeld een grotere kans hebben op bijvoorbeeld brand. Win wel advies in. Want kamerverhuur vraagt bijvoorbeeld om een andere verzekering.

Let op het verzekeren van de aansprakelijkheid

In de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kunnen ook uitwonende kinderen meeverzekerd zijn. Ga er niet zonder meer vanuit. Verzekeraars hebben namelijk verschillende eisen waar aan moet worden voldaan. Zo wordt vaak als eis gesteld, dat het uitwonende kind 'voor studie' buitenshuis moet wonen. Bovendien is de dekking voor uitwonende kinderen vaak alleen maar van toepassing totdat ze de leeftijd van 27 jaar hebben bereikt. 
Daarbij het is beslist een noodzakelijke verzekering. Iedereen kan fouten maken. En wanneer zo'n fout tot schade lijdt bij een ander kan dat stevige financiële gevolgen hebben. 

Hoe zit het met de reisverzekering?

Ook voor de reisverzekering kunnen (voor een studie uitwonende) kinderen soms meeverzekerd blijven op de doorlopende reisverzekering van de ouders. Om ze zonder reisverzekering op vakantie te laten gaan is dan ook niet aan te raden. Denk alleen al aan de kosten voor geneeskundige zorg. 

Een reguliere zorgverzekering of een zorgverzekering gericht op studenten?

Een zorgverzekering is in Nederland verplicht. Daarom bieden de meeste zorgverzekeraars ook direct een polis aan zodra een meeverzekerd kind 18 wordt. Voor studenten bestaan zelfs speciale polissen. Niet omdat studenten een andere dekking nodig zouden hebben, maar omdat voor studenten vaak extra kortingen worden gegeven. Qua premie kan dat stevig schelen. Maar of dat dan ook gelijk de polis is die de voorkeur zou moeten krijgen is nog maar de vraag. Het blijft een kwestie van vergelijken en de zorgverzekering zo goed mogelijk afstemmen op de zorgbehoefte.

Houd een financiële buffer achter de hand

In een huishouden krijg je altijd financiële tegenvallers. Dat is bij uitwonende kinderen niet anders. Zo zegt de 'Wet van Murphy' dat de magnetron alleen stuk gaat wanneer net op het moment ook de stofzuiger het heeft begeven. Het zijn bekende voorbeelden, een ongeluk komt nooit alleen. Dit soort tegenvallers kunnen studenten financieel vaak niet opvangen. Reserves vormen is ook hier van groot belang. 

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens