Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Ondernemer - De vooroordelen bij het verzekeren

Ondanks de vooroordelen, is het nodig om als ondernemer te investeren in het verzekeren van je bedrijf.

Het verzekeren van bepaalde risico’s, daar kun je niet onderuit. Je moet jezelf en jouw onderneming beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wat zijn de grootste vooroordelen?

Als je jouw zaakjes goed op orde hebt, geef je op jaarbasis mogelijk een kapitaal uit voor het verzekeren van allerlei risico's. Zolang alles op rolletjes loopt, lijkt het weggegooid geld. Tot het wel een keer goed mis gaat. Een paar hardnekkige vooroordelen willen wij graag toelichten.

Vooroordeel #1 – Ik kan het risico zelf dragen

Bij arbeidsongeschiktheid van een paar weken, kun je de financiële schade zelf opvangen. Maar hoe zit het als het jaren duurt? Je verzekert juist de risico’s die je niet zelf kunt dragen. Een brand in je bedrijfspand of niet meer kunnen werken door blijvende arbeidsongeschiktheid kun je niet zelf opvangen. Je gaat alleen verzekeren waar je zelf de draagkracht niet voor hebt en waar je het risico niet voor wilt dragen.

Vooroordeel #2 – Bij mij valt er niets te halen

Een bedrijfspand waar weinig van waarde ligt is op het eerste oog niet interessant voor inbrekers, maar vaak werkt het toch anders. Ten eerste kunnen ze aan de buitenkant niet zien of er binnen veel of weinig aan waarde ligt. Ten tweede kan de waarde van de spullen toch nog behoorlijk oplopen. Zorg er dus voor dat jouw spullen goed verzekerd zijn.

Vooroordeel #3 – Ik verzeker de voertuigen WA, want ik rijd altijd voorzichtig

Een ongeluk met een bestelauto of een ander voertuig kan iedereen overkomen. Eén moment je aandacht verslappen en je kunt al een weggetje van rechts over het hoofd zien. Door brand, diefstal, vandalisme of ruitbreuk kan autoschade  ook jou overkomen. Houd bij het verzekeren rekening met wat er kan gebeuren.

Vooroordeel #4 – Mijn partner heeft ook een inkomen

De meeste zelfstandigen hebben geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Bij ziekte kun je bijvoorbeeld op het inkomen van je partner terugvallen, maar klopt dat wel? Kunnen jullie zomaar één inkomen missen tot jouw pensionering? Mogelijk wel, maar dan moet er waarschijnlijk wel fors gesneden worden in de uitgaven. En moeten jullie misschien ook nog kleiner en goedkoper gaan wonen. Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid kan tegen relatief lage maandelijkse lasten.

Vooroordeel #5 – Mijn onderneming is mijn pensioenvermogen

Pensioenopbouw blijft bij zelfstandigen vaak achterwege. Zodra de pensioendatum bereikt is, wordt de onderneming verkocht en van de opbrengst ga je leven. De onderschatting is dat een goed pensioen zeer kostbaar is. Met het verkopen van een bestelbus, gereedschappen en voorraden ga je het niet redden. De onderneming kan ook in zwaar weer komen, waardoor jouw pensioen wordt bedreigd. Zorg dus zelf voor een goed pensioen.

Je moet positief in het leven staan, maar wel rekening houden met doemscenario’s. De noodzakelijke verzekeringen kosten nu eenmaal geld, maar dat is nog geen reden om ze achterwege te laten.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 29-02-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.